Amerika rondreisIk ben nu een jaar geleden afgestudeerd aan de Hogeschool van Amsterdam. Na mijn studie wilde ik altijd graag een trip doen door Amerika. Na vier jaar in de schoolbanken te hebben gezeten wilde ik graag wat zien van de wereld. Weg uit Nederland en nieuwe mensen leren kennen, want ik wil mijn horizon verbreden. Het was de bedoeling om vanaf Schiphol een vlucht te nemen naar Newark. Dit is een plaatsje dicht bij New York. Vanaf New York wil ik richting Montreal in Canada naar de Niagara Falls naar weer Amerika en dan backpackend richting Miami weer naar Nederland.

Waarom kies ik voor deze reis?

Ik ben nu 22 jaar en heb mijn diploma op zak. De interesse van rondreizen door Amerika speelt al sinds ik ben begonnen aan mijn opleiding International Business Languages in 2011. Voor mijn stage heb ik voor het buitenland gekozen. Toen heb ik stage gelopen bij een bedrijf op Malta. Dit bedrijf handelde in software voor auto’s en leverde van Azië tot Amerika haar producten en diensten. Zo ben ik een paar dagen in China geweest. Dit heeft mijn reiskriebels enorm aangewakkerd en ben hierdoor tot de conclusie gekomen dat ik na mijn studie de wereld ga ontdekken. Op zoek naar avontuur houdt het leven spannend.

De uitgestippelde reis

Op maandag 14 september 2015 ben ik in de auto gaan stappen. Vanaf IJmuiden naar Amsterdam is een half uurtje rijden. Via het reisbureau kon ik voor de helft van de prijs lang parkeren op Schiphol. Als eerste rijd ik naar New York, hier blijf ik een nacht slapen via een AirBnB geregelde kamer die overigens al geboekt zijn in alle steden waar ik verblijf. Na New York ga ik naar Montreal. Vanuit Montreal vertrek ik naar Chicago. Vanaf Chicago vlieg ik naar Los Angeles en dan een roadtrip van west naar oost weer terug richting Newark om dan daar het vliegtuig weer richting Nederland te pakken.

 

Na de reis

Na de trip wil ik misschien de auto weer instappen en een reis maken naar Scandinavische landen als Denemarken, Zweden of Finland om daar misschien wel te gaan vestigen en een leven op te gaan bouwen.

 

Amerika rondreis