Indonesië wordt steeds populairder. Uit onderzoek blijkt dat er steeds meer Nederlanders richting die veelzijdige land vertrekken. In 2014 was het één van de populairste vakantielanden was. En dat is terecht want het is een schitterend land. Indonesië telt meer dan 17.000 eilanden en daardoor veel unieke culturen, mensen, planten kunst en eten waardoor het lijkt alsof je meerdere landen tegelijk bent. In combinatie met de ruim 55.000 kilometer aan schitterende stranden, regenwouden, ontelbaar veel vulkanen, de mooiste rijstvelden en de beste duik- en snorkellocaties heb je een perfect vakantieland.

 

Van de 17.508 eilanden die Indonesië zijn er ‘slechts’ zo’n 6.000 bewoond. De bekendste en populairste eilanden zijn Sumatra, Java, Bali, Lombok, Sulawesi en Flores. Het land biedt zo veel bezienswaardigheden en activiteiten dat je makkelijk een jaar kan rondreizen zonder je een dag te vervelen. Indonesië heeft een aantal bekende highlights die je gezien moet hebben, hoe toeristisch ze ook mogen zijn. De bekendste zijn religieuze bouwweken als de Borobudur en de Prambanan op Java, het sfeervolle dorpje Ubud op Bali, de Gunung Rinjani vulkaan op Lombok, Komodo eiland waar de Komodo Varanen leven, het cultuurrijke eilandje Sumba en natuurlijk de Gili eilanden. En dit is maar een kleine greep uit de vele schitterende highlights die het land heeft.

 

Waar je ook naar op zoek bent, in Indonesië vind je altijd wat je zoekt. Je kan duiken of snorkelen op de mooiste locaties ter wereld, de indrukwekkendste vulkanen beklimmen, jungletrekkings doen in de oudste jungles, zonnen op schitterende stranden, eeuwenoude tempels bezoeken of surfen op ‘s werelds beste surflocaties. En dat alles ligt vandaag de dag binnen handbereik. Waar je jaren terug nog hard moest sparen voor een ticket naar Indonesië vlieg je vandaag de dag voor minder dan €600 naar Jakarta.
De beste tijd om naar Indonesië te gaan hangt een beetje af wat je zelf zoekt tijdens je reis. Als je van mooi natuur houdt kan je het beste tijdens of net na het regenseizoen gaan omdat alles dan nog mooi groen is. In het droge seizoen heb je minder regen waardoor eilandhoppen en relaxen aan het strand beter gaat. Aan de hand van het regenseizoen en droge seizoen kan je voor jezelf de beste reistijd Indonesië bepalen. Het regenseizoen loop van oktober tot april en het droge seizoen van mei tot september.

 

Kijk ook op: Fly Drive Amerika inclusief Miami